Privatlivspolitik
Til kunstportalen KunstOnline.dkKunstOnline.dk - find kunstmuseer mm.KunstOnline.dk - find gallerier

 
Corneille – Maleri, grafik og skulptur

Corneille
Maleri, grafik og skulptur
22. maj - 18. september 2005
Tirsdag-søndag kl. 10-17, mandag lukket
Juli mĂĄned alle dage kl. 10-17

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1
7400 Herning

www.chpeamuseum.dkAu sein du désert il y a encore la place pour jeux, 1949. Olie på lærred. Galerie Moderne
Au sein du désert il y a encore la place pour jeux, 1949. Olie på lærred. Galerie Moderne

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum præsenterer en stor særudstilling med den hollandske kunstner Corneille. Udstillingen er andet afsnit i en udstillingstrilogi, der indledtes med Karel Appel i 2004 og afsluttes med en præsentation af Pierre Alechinsky i 2006.
Med dette trekløver af kunstnere ønsker museet dels at præsentere de internationale sværvægtere fra Cobra-bevægelsen, og dels at sætte disse kunstnere i relation til museets egen fornemme samling af Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts værker.

Tumulte d'un nouvel automne, 1961. Olie på lærred. Privateje
Tumulte d'un nouvel automne, 1961. Olie på lærred. Privateje

Corneilles kontakt til Danmark blev grundlagt i slutningen af 1940’erne. Her fik han kontakt til bl.a. Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt, de besøgte hinanden, udvekslede ideer og medvirkede til Cobra-bevægelsens etablering. Carl-Henning Pedersen og Corneille malede sammen i en længere periode i sommeren 1951 i Danmark, og Corneille har siden besøgt Danmark utallige gange.

Udstillingens fokus er lagt på Corneilles tidlige, og for de fleste mindre kendte, produktion. Kunstnerens udvikling følges fra afsættet i efterkrigstiden og de formative Cobra-år, gennem 1950’erne og 1960’erne, hvor Corneilles palet er afdæmpet og formsproget abstrakt, og frem til de senere årtiers velkendte og farvemættede billeder – befolket med kvinder og fugle.

L'été, 1964. Olie på lærred. Privateje
L'été, 1964. Olie på lærred. Privateje

Foruden værker fra danske kunstmuseer, gallerier og kunstsamlere, bidrager en række private samlere i udlandet samt Cobra museet i Amstelveen og gallerier i Frankfurt og Amsterdam til udstillingen, der omfatter flere end 50 malerier, skulpturer og tegninger.

Udstillingen er tilrettelagt af museets ledelse i samarbejde med Cobra-eksperten Per Hovdenakk. Der udgives et rigt illustreret katalog på 144 s. med tekst af Corneille, Per Hovdenakk, museumsleder Hanne Lundgren Nielsen og udstillingsassistent Lotte Korshøj.

Sous le ciel feluri, l'oiseau, la femme, 1973. Olie på lærred. Privateje
Sous le ciel feluri, l'oiseau, la femme, 1973. Olie på lærred. Privateje