Privatlivspolitik
Til kunstportalen KunstOnline.dkKunstOnline.dk - find kunstmuseer mm.KunstOnline.dk - find gallerier

 
Fairy Tales Forever - ARoS
International hyldest til H.C. Andersen
26. august – 30. december 2005

Tirsdag-søndag 10-17, onsdag 10-22, mandag lukket


ARoS Aarhus Kunstmuseum
Aros Allé 2
DK-8000 Aarhus C
http://www.aros.dkTony Oursler - The Bell Deep, 2005. Video - Courtesy the artist - Foto: © Hans Christian Andersen
Klik for video (14,3 MB)
Tony Oursler
The Bell Deep, 2005. Video
Courtesy the artist
Foto: © Hans Christian Andersen


Med udstillingen FAIRY TALES FOREVER sætter ARoS sammen med 24 internationalt anerkendte kunstnere fra hele verden fokus på det eventyrlige og dermed på fantasiens og magiens universelle kræfter. Udstillingen er dermed den internationale nutidskunsts hyldest til H.C. Andersens liv og eventyrlige digterværk i anledning af eventyrdigterens 200-års fødselsdag. Med udstillingens titel ønsker ARoS at understrege det eviggyldige og universelle i H.C. Andersens fortællinger, men også at pointere at det eventyrlige til stadighed er en kilde til kunstnerisk virksomhed – også inden for billedkunsten. Ligesom kosmopolitten H.C. Andersen orienterede sig imod den store verden, så har det været ARoS’ ambition at skabe en international udstilling, der trækker den store verdenskunst til Danmark. Således deltager kunstnere fra verdensdelene Asien, Afrika, Mellemøsten, Latinamerika, USA og Europa inklusive Danmark.

Mona Hatoum - Untitled (Mirror), 2005 - Courtesy the artist & Jay Jopling / White Cube, London - Foto: © Hans Christian Andersen
Mona Hatoum
Untitled (Mirror), 2005
Courtesy the artist & Jay Jopling / White Cube, London
Foto: © Hans Christian Andersen


For museet har udgangspunktet været, at de enkelte værker i udstillingen på forskellig vis skal relatere sig til H.C. Andersens liv og værk eller vise nuancer af og vinkler på det eventyrlige. Udstillingen demonstrerer da også, at eventyrets fantastiske univers af liv og død, af gode og onde kræfter, af det sande og det falske, af kløgt og dumhed og frem for alt af kærlighed også i dag er en stor inspirationskilde for vor tids kunstnere.
Den vigtigste præmis i udvælgelsen af kunstnere til udstillingen har været, at de på forskellig vis har fat i en flig af de forførende energier, som mødet med det eventyrlige sætter fri. Den anden præmis i udvælgelsen har været at afspejle den store bredde af medier, som kendetegner det 21. århundredes kunst; FAIRY TALES FOREVER omfatter da også så forskelligartede kunstgenrer som fotografi, video, installation, maleri, tegning og skulptur. Den tredje præmis har været at lade kunstnerne skabe flest mulige nye værker til udstillingen; 20 af de 24 deltagende kunstnere har imødekommet denne præmis og skabt nye værker til FAIRY TALES FOREVER. Endelig har den fjerde præmis været ambitionen om at skabe en international udstilling, der bekræfter, at den internationale scene for nutidskunst er mangfoldig, også geografisk; udstillingen omfatter således ikke kun vestlig kunst.

Pipilotti Rist - Selbstlos im Lavabad, 1994. Video - Courtesy the artists & Hauser & Wirth, Zürich
Pipilotti Rist
Selbstlos im Lavabad, 1994. Video
Courtesy the artists & Hauser & Wirth, Zürich


Deltagende kunstnere: Pipilotti Rist, Schweiz, Jeff Koons, USA, Tashaki Murakami, Japan, William Kentridge, Sydafrika, Mona Hatoum England/Palæstina, Ernesto Neto, Brasilien, Jorge Pardo, Mexico, Tony Oursler, USA, Tony Matelli, USA, Hong Hao, Kina, Chiharu Shiota, Japan, Kara Walker, USA, Tabaimo, Japan, Grayson Perry, England, Ghada Amer, Egypten, Lin Tianmiao, Kina, Zhijie Qiu, Kina, Katrine Ærtebjerg, Danmark, Christian Lemmerz, Danmark, Peter Land & Jeanette Schou, Danmark, Kirstine Roepstorff, Danmark, Julie Nord Danmark og Tal R, Danmark.

Peter Land / Jeanette Land Schou - Pige og kat, 2005. Collage - Courtesy the artists - Foto: © Hans Christian Andersen
Peter Land / Jeanette Land Schou
Pige og kat, 2005. Collage
Courtesy the artists
Foto: © Hans Christian Andersen